Yeni Yıl – Yeni Kararlar ve Diyet

Yeni yıl, yeni kararlar ve diyet… Özellikle kadınların her pazartesi, her aybaşı, her yılbaşı diyete başlamaları meşhurdur. Ancak deneyimlerim ve gözlemlerim, bu eylemlerin uzun soluklu ve kalıcı olmadığı yönünde. Yeni yıla sayılı günler kala, eminim yine bu kararlar eşiğinde olanlar vardır.

Kararlı olmak, istemek, başarmanın yarısı derler. Ancak bu tabiri caizse gaza gelinip alınmış olan kararlar için geçerli olmuyor maalesef. Öncelikle bu konuda ne kadar istekli olduğunuz konusunda kendinize dürüst davranın.

 

Ben zayıflamayı  veya kilo almayı ne kadar istiyorum?

 

Sonrasında bu konuya böyle kesin yasaklar ve köklü birçok değişiklikle başlamak yerine, kendinize büyük hedef belirlemekten ziyade, daha kolay ve kısa zamanlı hedefler koyarak ilerleyin. Belki bir an da 20 kilo vermek size zorlu gelebilir; ancak 2 hafta içinde 3-4 kilo vermek, konuyu zihnimizde basitleştirmeye yardımcı olacaktır. Ayrıca, bütün beslenmenizi bir anda değiştirmek yerine birer ikişer küçük değişikliklerle aynı beslenmeyi alışkanlık haline getirerek ilerlemek, hem kilo vermenizi hem de bunu uzun süre korumanızı sağlayacaktır. İşte size başlamak için öneriler…

 

  1. Her gün en az 10 bardak su için.
  2. Kahvaltı öğününü atlamayın ve olabildiğince erken yapın.
  3. Tam tahıllı ekmekleri tercih edin, beyaz ekmeği hayatınızdan çıkarın.
  4. Uzun süre aç kalmayın.
  5. Çay, kahve tüketimine dikkat edin. Antioksidan özelliği olan bitki çaylarını tercih edebilirisiniz. Düzenli egzersiz yapın. (her gün 15 dk veya haftada 3 gün 40 dk) Büyük değişimi kısa zamanda hissedeceksiniz.)
  6. Etrafınızda sizi olumsuz etkileyen kişiler varsa ya uzaklaşın ya uzaklaştırın veya onları duymazdan gelin 🙂 Siz kendinizden emin olduktan sonra başaramayacağınız şey yok, unutmayın!
  7. Tek başınıza olmuyor mu? O zaman bir uzman desteği ile motivasyonunuzu artırabilir; daha sağlıklı adımlarla sizi mutlu edecek sonuçlara kolayca ulaşabilirsiniz.

 

Sorularınız için Dyt. Aslıhan ALTUNTAŞ

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir