Nasıl Mı Zayıfladı? Buyurun…

Yeni yılın ilk günü, birçok kişi gibi diyet programına dahil olan Senem Nur bu haftanın danışanı oldu. Peki nasıl mı zayıfladık? İşte cevabı…

Hiç egzersiz programı yapmadığımız Senem, sadece diyet programı ile 5 kilo yağ kaybederken, 3 kilogram kadar kas artışı sağladı.

 

Nasıl mı Zayıfladı

Nasıl Bir Program Uyguladık Peki?

Beden kitle indeksi olarak adlandıran şişmanlık düzeyini belirleyen ölçeğimiz, aslında normal sınırlarda idi. Ancak vücut yağ oranında fazlalık olan Senem’in istediği, yağ kütlesini azaltırken kas kütlesini arttırarak fit bir görünüme sahip olmaktı.

Programı planlarken, öncelikle daha öncede sizlerle paylaşmış olduğum ‘Diyete ne zaman nasıl başlamalı?’ yazımda anlattığım uygulama ile başladık. ”Gerçekten istediği nedir?” sorusuna cevap bulduktan sonra, ona ait olan beslenme programını danışanımın şimdiye kadarki beslenme düzenine göre düzenledik. Bu düzenlemeyi yaparken sadık kalmamız gereken sağlıklı beslenmeye ait  prensipler elbette vardı; ancak önemli olan, her zaman değindiğim gibi kişinin kendisine uygun bir sistemde beslenme örüntüsünü düzenlemekti.  Çünkü her bireyin metabolizması, tıpkı karakteri gibi kendine özgüdür. Senem, sabah öğle ve akşam öğünlerini  küçük yaştan beri düzenli yapıyor, saat 10.00, 15.00 ve 16.30 civarları açlık hissediyor. Biz de listesinde onun bu alışkanlığını göz önünde bulundurarak o saatlere, hesaplamış olduğum kalori dahilinde ara öğünler yerleştirdik.  Yine alması gereken kaloriyi öğünlerine orantılı bir şekilde ona uygun besinleri tercih ederek dağıttık.

Sağlıklı beslenme ilkelerine uygun olmayan alışkanlıklarını listeledik ve bunlardan Senem’in istediği 2 tanesini,  bu 2 haftalık süreç içerisinde değiştirmesi ile de kilo kaybını destekledik.

Egzersiz programına diyet ile hemen başlamadık. Çünkü diyetisyen olarak hedefim, danışanıma beslenmesinde küçük değişiklikler yaparak ve beslenmesini  düzene sokarak elde edeceği güzellikleri ve değişimleri göstermek idi. Kendine verdiği söze sadık kalan danışanım, hedeflerine hızla yaklaşırken bu uygulama sayesinde motivasyonunu da kaybetmemiş oldu.

Zayıflatan diyet, zayıflama garantili, işe yarayan diyet kavramının aslı, kişiye özgü beslenme programı oluşturulmasıdır. Bunu Senem ile bir kez daha göstermiş olduk.

Kızartma dışında başka yasağımız olmadan 2 haftada 5 kilo yağ kaybını başaran Senem hanımı tebrik ediyoruz.

Sağlıklı günler, afiyetle kalın.

 

 

Sorularınız için DYT. ASLIHAN ALTUNTAŞ

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir