Diyet Motivasyonu ve Hedef Kilonuz İçin 5 Altın Öneri

”Diyet için tek ihtiyacım biraz motivasyon” diyorsanız, önerilerime göz atmayı unutmayın!

Senin için en doğru olan diyet programını takip etmek ve seni hedefine ulaştırabileceğine güvenmek

Beslenme programı, yani bilinen adı ile diyet, parmak izi misali bireye özgüdür. Bu sebep ile metabolizmana ve senin yaşamına uygun olan beslenme programını bir beslenme uzmanı ile keşfetmelisin. Doğru ve etkin bir programı uyguladığın takdirde ve tabi herhangi bir fizyolojik engel yok ise, hedeflerine çok yakınsın demektir.

 

 

”Düzen” beslenme programlarında da anahtar kelimedir, göz ardı etme!

Birçok kez duymuş olduğuna eminim. Düzenli öğün, düzenli uyku, düzenli egzersiz… Ancak evet, düzen olmadıkça, alışkanlık kazanılmadıkça verilen kiloların geri alınması kaçınılmaz olabiliyor. Belki bunu hayatın rutini olarak görmek, rutin haline getirebilmek, stresi ortadan kaldırmanı sağlayabilir.

 

 

Besin grupları kendi içerisinde birbiri yerine yenilebilir. Neyin yerine ne yiyeceğini öğren ve uygula. Standart diyet yoktur unutma.

Danışanlarıma verdiğim en önemli eğitimlerden biri değişim listeleridir. Her gün aynı saatte aynı besine ulaşmanız mümkün olmayabilir. O besin yerine ne gibi alternatifleriniz olduğunu bilmek, seni diyeti bozmaktan koruyacaktır. Böylece yasaklardan arınmış bir beslenme düzeni ile kalıcı zayıflık senindir.

 

 

Destek olabilecek arkadaşların ile daha çok zaman geçir. Sana destek olacak bir çevre, özellik ile alışma sürecinde sana çok yardımcı olacak.

Sağlıklı beslenmek ve düzenli egzersiz, belli bir yaşam tarzını beraberinde getirir. Bazı arkadaşların bu yaşam tarzını desteklerken, bazısı ise bunun kendi hayatlarında farklı olduğundan anlamsız bulup seni caydırmaya, motivasyonunu kırmaya çalışabilir. Bunlara hazırlıklı ol. İnsanlar, alışılmışın dışında olandan genelde rahatsız olurlar. Ancak seni gerçekten seven kişiler yaptıklarına saygı duyarlar ve özellikle sağlıklı yaşam gibi hayatını önemli derecede olumlu etkileyecek bir konuda da seni sonuna kadar desteklerler. Enerjini düşüren, seni olumsuz eleştiren ve sağlıklı yaşama geçiş amacını zorlaştıran kişilerden mümkün olduğunca uzak durup, seni motive eden ve amaçlarına ulaşabilmen için gerekir ise kendi yaşamlarında değişiklik yapmaya hazır olan kişiler ile zamanının çoğunluğunu geçirmeyi hedefle. Emin ol, hayat çok daha güzel olacak.

 

 

Kendine bir model bul.

Bazen öyle insanlar olur ki hayatımızda hep gıpta ederek bakarız onlara. O kişi senin hayatında kim? Bu bir arkadaşın, annen, teyzen, dayın olabileceği gibi bir müzisyen, ressam, aktör, yazar da olabilir. O kişi kim, önce onu bir belirle. Sonra o kişi senin yerinde olsa diyet programı içinde neler yapardı? Bu sorunun cevabını ver ve bir yere not al. Hatta telefonuna fotoğrafını çekip kapak fotoğrafı yapabilirisin. Sen neden yapamayasın ki? Seni engelleyen şey nedir? Haydi hemen al kağıt kalemi eline ya da başla basmaya telefonunun, bilgisayarının tuşlarına …

Eh hadi kolay gelsin…

 

 

Sorularınız için DYT. ASLIHAN ALTUNTAŞ

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir