Diyete Ne Zaman, Nasıl Başlamalı?

Diyete ne zaman, nasıl başlamalı?Her pazartesi, her ay başı, her yıl başı yeni kararlara gebedir. Diyet de bu kararların arasında sıklık ile yer alır. Peki gerçekten Kilo problemi olanlar ya da olduğunu düşünenlerin gündeminde mutlaka diyet kelimesi yer alır. Sürekli olarak zayıflamak adına girişimlerde bulunulur. ‘Ancak kaçımız gerçekten istiyoruz?’ Burası bizim kilit noktamızdır.

Sosyal varlıklar olan bizler, çevremizin etkisi altındayız. Toplumdan kendimizi soyutlayamadığımız ve kendimiz dışındaki bireylere öyle ya da böyle bir şekilde ihtiyaç duyduğumuz gibi, çevremizde gelişen, konuşulan, önemsenen konular bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde bizleri etkilemektedir. Bazen öyle olur ya sırf arkadaşlarımız, eşimiz, ailemizin gündemi içinde kendimizi bile unutabiliriz. Diyet ve sağlıklı beslenme de bu şekilde kendiliğinden hayatımıza dahil olmuş kavramlardır.

 

Diyete ne zaman ve nasıl başlıyoruz?

 

Gelen danışanlarımda (eğer kilo dışında herhangi bir sağlık problemi yok ise) ilk sorguladığım, bu işi yapmaya ne kadar istekli olduğu; ikinicisi ise yapabileceği konusunda inancıdır. Çünkü eşinin, arkadaşlarının zorlaması veya gaza getirilme ile gelenler maalesef istedikleri sonuca ulaşamıyorlar. Hatta bir danışanım kendisi istemediği halde kayınvalidesinin baskısından kurtulmak için geldiğini itiraf etmişti, üstelik kadıncağızın beden kitle indeksi normal sınırlar arasında idi. Konuşmamızın sonunda kilo vermek istemediğini, fiziğini sevdiğini ve kayınvalidesi ve eşi ile olan durumların asıl çözümlenmesi gereken durum olduğunu söyledi ve gitti. Burada vurgulamak istediğim ‘SİZ GERÇEKTEN KİLO VERMEK İSTİYOR MUSUNUZ?’ öncelikle bunun kararını vermiş olmalısınız.

Karar verdikten sonraki aşama, bu konu hakkında neler yapabileceğinizdir. Bunun ile ilgili çözümleri bir kağıda dökerek sıralamasını yapın. Sıralama yaptıktan sonra kendinize ne zaman sorusunu sorun ve aldığınız cevap her ne ise işte o an uygulamaya başlayın:) “Diyete ne zaman, nasıl başlanmalı?” sorunuzun en doğru cevabı elinizde. Sağlıklı bir diyet süreci geçirmek ve bunun kalıcılığını sağlamak niyetinde iseniz, işte o zaman biz diyetisyenler sizlerin 1 numaralı yardımcısıyız. Bizler bu konuda gelen danışanlarımızla konuşarak, her bireye özgü olan beslenme programlarını oluşturmaktayız. Evet, teknoloji çağındayız ve google amcaya diyet listesi yazdığınızda önünüze binlerce sonuç çıkmakta. Ancak nasıl bir beslenme sistemi sizin metabolizmanıza uygun ve zayıflamanızı sağlayacak? Etkin bir diyet olsun istiyor iseniz,bu keşfin yapılması ve ona uygun hareket edilmesi şart.

Kendini hazır hissedenler?

 

 

Sorularınız için DYT. ASLIHAN ALTUNTAŞ

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir